zaterdag 1 juni 2013

Pioneer SA-7500 II






Merk: Pioneer
Bouwjaar: 1976-1977
Vermogen: 45Watt RMS per kanaal op 8ohm
Frequentie: 10 - 50000 Hz
Damping factor: 30
THD: 0,1%
Gewicht: 9,1KG

Mijn oordeel over deze versterker:
Een zware en warm klinkende versterker. Daarnaast zit er ook een krachtig geluid in. Het is erg fijn om naar het geluid van deze versterker te luisteren en er zit ook nog eens flink wat vermogen in. De silver line van Pioneer had echt prachtige versterkers!

Wat is er met deze versterker gebeurd
- Schoongemaakt
- Knoppen en schakelaars schoongemaakt
- Diverse condensatoren vervangen

Deze versterker heb ik op Koninginnedag gekocht. Ik wist er toen nog niet heel veel vanaf maar ik had de versterker toch meegenomen. Daar heb ik zeker geen spijt van. Eenmaal aangesloten kwam ik erachter hoe goed deze versterker was! De versterker staat momenteel in de woonkamer met een setje Eltax Synphony speakers en dat klinkt geweldig. Het is altijd weer fijn om naar dat geluid te luisteren.

Technics SU-700









Merk: Technics
Bouwjaar: 1989-1991
Vermogen: 2 x 60 watt bij 8 ohm
Frequentie: 40 - 20000 Hz
Power out: 360 W
Gewicht: 5.3 kg 

Mijn oordeel over deze versterker:
Deze versterker heeft een vrij vlak geluid en genoeg vermogen om hedendaagse speakers aan te sturen. De versterker wordt ook vrij warm en er zit een grote heatsink in met een koperen buis. Het is een leuke versterker met genoeg vermogen.

Wat is er met deze versterker gebeurd
- Schoongemaakt

Deze versterker stond een tijdje bij mijn opa en oma, werkte prima en had verders geen problemen. Toen hebben ze toch overwogen een nieuwe Marantz te kopen en deze stond maar te verstoffen. Ik heb de versterker meegenomen en getest. Het klonk zeker niet slecht, maar had verder niks speciaals. Het 'New Class A' systeem is in feite gewoon een klasse A/B versterker. Inmiddels is de versterker al een tijd verkocht.