zondag 8 december 2013

Fisher Studio Standard CR-155




Merk: Fisher
Bouwjaar: Onbekend

Mijn oordeel over deze cassettedeck:
Een leuke basis cassettedeck. Het geluid is vlak en vrij direct. De LED VU meters zien er leuk uit. Verder zit er ook Dolby op.

Wat is er met deze cassettedeck gebeurd
- Schoongemaakt
- Netschakelaar gerepareerd
- Koppen schoongemaakt het Isopropanol
- Koppen gedemagnetiseerd

Deze cassettedeck kreeg ik als 'meegevertje'. Anders zou 'ie naar de prullenbak zijn gegaan. De netschakelaar was helemaal ingedrukt dus deze heb ik eerst weer goed gezet. Daarna de koppen schoongemaakt en toen was het weer klaar voor gebruik. De cassettedeck heb ik bij een versterker weggegeven, en daar speelt de deck nog steeds prima.

zaterdag 1 juni 2013

Pioneer SA-7500 II






Merk: Pioneer
Bouwjaar: 1976-1977
Vermogen: 45Watt RMS per kanaal op 8ohm
Frequentie: 10 - 50000 Hz
Damping factor: 30
THD: 0,1%
Gewicht: 9,1KG

Mijn oordeel over deze versterker:
Een zware en warm klinkende versterker. Daarnaast zit er ook een krachtig geluid in. Het is erg fijn om naar het geluid van deze versterker te luisteren en er zit ook nog eens flink wat vermogen in. De silver line van Pioneer had echt prachtige versterkers!

Wat is er met deze versterker gebeurd
- Schoongemaakt
- Knoppen en schakelaars schoongemaakt
- Diverse condensatoren vervangen

Deze versterker heb ik op Koninginnedag gekocht. Ik wist er toen nog niet heel veel vanaf maar ik had de versterker toch meegenomen. Daar heb ik zeker geen spijt van. Eenmaal aangesloten kwam ik erachter hoe goed deze versterker was! De versterker staat momenteel in de woonkamer met een setje Eltax Synphony speakers en dat klinkt geweldig. Het is altijd weer fijn om naar dat geluid te luisteren.

Technics SU-700









Merk: Technics
Bouwjaar: 1989-1991
Vermogen: 2 x 60 watt bij 8 ohm
Frequentie: 40 - 20000 Hz
Power out: 360 W
Gewicht: 5.3 kg 

Mijn oordeel over deze versterker:
Deze versterker heeft een vrij vlak geluid en genoeg vermogen om hedendaagse speakers aan te sturen. De versterker wordt ook vrij warm en er zit een grote heatsink in met een koperen buis. Het is een leuke versterker met genoeg vermogen.

Wat is er met deze versterker gebeurd
- Schoongemaakt

Deze versterker stond een tijdje bij mijn opa en oma, werkte prima en had verders geen problemen. Toen hebben ze toch overwogen een nieuwe Marantz te kopen en deze stond maar te verstoffen. Ik heb de versterker meegenomen en getest. Het klonk zeker niet slecht, maar had verder niks speciaals. Het 'New Class A' systeem is in feite gewoon een klasse A/B versterker. Inmiddels is de versterker al een tijd verkocht.

zaterdag 16 maart 2013

Technics SA-101



Merk: Technics
Bouwjaar: 1980/1981
Vermogen: 18Watt RMS per kanaal bij 8ohm
Frequentie: 7 - 45000 Hz
Damping factor: 20
Gewicht: 5.5KG


Mijn oordeel over deze versterker:
Ondanks het lage vermogen geeft deze versterker een prima geluid. De bass komt erg naar voren, vooral als loudness aanstaat. Deze versterker is voorzien van 2 STK modules en een heatsink. Een leuke versterker met een prima geluid.

Wat is er met deze versterker gebeurd
- Schoongemaakt
- Knoppen en schakelaars schoongemaakt
- Diverse condensatoren vervangen

Deze versterker heeft mijn vader een tijd gehad. De zilvere versie had ik van de kringloopwinkel. Ik weet nog wel dat de potmeters op een gegeven moment gingen kraken, dat heb ik gelijk opgelost. Er zit een prima geluid in deze versterker, ik heb een paar condensatoren vervangen, maar eigenlijk moeten ze allemaal. De versterker is inmiddels verkocht.

vrijdag 15 maart 2013

Technics SA-120 & SA-130

 Deze versterkers lijken ontzettend op elkaar, alleen de kleur en het type is anders









Merk: Technics
Bouwjaar: 1985/1986
Vermogen: 2x35W bij 8ohm




Mijn oordeel over deze versterker(s):
Het zijn prima basis versterkers. Er zit een strak en lineair geluid in. De tuner is ook vrij gevoelig. Deze versterkers worden wel vrij warm.

Wat is er met deze versterker gebeurd
- Schoongemaakt
- Knoppen en schakelaars schoongemaakt

De zwarte versie heeft een tijd in de woonkamer gestaan. De zilveren heb ik ooit van iemand gekocht. Ook deze versterker heeft een prima Technics geluid. Bij beide versterkers heb ik de knoppen en schakelaars schoongemaakt. Beide versterkers zijn inmiddels naar een nieuwe eigenaar.