donderdag 3 april 2014

SABA CD362





Merk: Saba
Jaartal: 1979
Aantal koppen: 2
Aantal motoren: 2

Mijn oordeel over deze cassettedeck:
Een prachtige deck met veel opties. De deck is ook erg zwaar. Het geluid is zeer goed, en er zit een warme klank in. Het systeem dat werd gebruikt noemen ze HighCom. Dat werkt ongeveer net als Dolby en is bedoeld om minder ruis weer te geven. Alles werkt nog prachtig, deze cassettedeck is gebouwd op kwaliteit!

Wat is er met deze cassettedeck gebeurd
- Schoongemaakt
- Koppen schoongemaakt met Isopropanol
- Koppen gedemagnetiseerd

Deze cassettedeck heb ik dit jaar (2014) bij een kringloopwinkel gekocht. Er zaten twee prijsstickers op en ik vroeg aan een medewerker welke nou de goede was. Toen mocht ik het meenemen voor de laagste prijs als ik er maar niet mee terug kwam. Ik heb ook zeker geen spijt gehad van de koop.

woensdag 2 april 2014

Kenwood KT-413 AM-FM Stereo Tuner




Merk: Kenwood
Jaar: 1979

Mijn oordeel over deze tuner:
Het is een leuke tuner die automatisch de zenders zoekt. Met de schaalverlichting ziet het er in het donker erg mooi uit. Bij deze tuner hoort ook een versterker van Kenwood maar deze heb ik helaas niet.

Wat is er gebeurd met deze tuner
- Schoongemaakt
- Diverse condensatoren vervangen
- Defecte transistor vervangen

Deze tuner was eerst defect, vandaar dat ik het gratis heb gekregen. Ik vond het erg zonde om er niks mee te doen dus heb ik de vraag gesteld op het forum van circuitsonline (zie http://www.circuitsonline.net/forum/view/116246). Het was een kwestie van een transistor vervangen, en de tuner deed het weer prima. Deze tuner staat nog steeds in mijn huidige audio setup en ik ben er nog steeds dik tevreden mee!